Nagenoeg energie neutrale Audi Experience in Alkmaar vol innovaties

Op 9 februari heeft Martin Schilder de Audi Experience op bedrijventerrein Boekelermeer geopend.

Deze Audi Experience heeft onder andere een warmte- en koude opslag, ruim 1000 zonnepanelen en voldoet aan de strengste milieueisen. De CO2-uitstoot gaat met 60 procent omlaag. Een toonbeeld van de aandacht voor duurzaamheid en energie-innovaties waarvoor de Boekelermeer eerder al werd uitgeroepen tot het beste bedrijventerrein van Nederland. Op de Boekelermeer wordt met verschillende partijen gewerkt aan een Smart Grid. Martin Schilder is een van de koplopers in dit programma.

Dankzij het gebruik van de zonnepanelen, warmte- en koude opslag in de grond (170 meter diep), hoogwaardige isolatie en led-verlichting hoeft het 2.400 vierkante meter grote complex niet met gas te worden gestookt. De zonnepanelen wekken jaarlijks 145.000 kWh aan stroom op. Dat is voldoende om maar liefst 42 eengezinswoningen één jaar van stroom te voorzien.
Vanwege de toename van het elektrisch rijden zijn er duurzame innovaties in de werkplaats doorgevoerd. Ons pand krijgt de modernste technologie voor onder meer het opslaan en laden van energie, accu’s en hoog- en laagspanning. Onze bedrijfsvoering verandert als gevolg van het elektrisch rijden ingrijpend en die ontwikkeling zie je terug in het gebouw.

Duurzaamheid samen met Audi AG en Gemeente Alkmaar

Duurzame successen kunnen alleen worden gerealiseerd door verantwoord te ondernemen. Onze nieuwe Audi-onderkomen in Alkmaar is daar een actueel voorbeeld van. Audi Alkmaar staat symbool voor energieneutraal en verantwoord ondernemen anno 2017 en getuigt van de wijze waarop Audi AG zijn duurzame strategie tot op regionaal niveau doorvoert.

De Boekelermeer in Alkmaar werd begin dit jaar mede vanwege de vele aandacht voor duurzaamheid en energie-innovaties uitgeroepen tot het beste bedrijventerrein van Nederland. De focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Gemeente Alkmaar past goed bij ons familiebedrijf. Onze recente certificering ‘Erkend Duurzaam Plus’ van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, is daar een actueel voorbeeld van. Met dit certificaat voldoet onze onderneming aan de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Die vereist onder meer een 20 procent lager Europees energieverbruik in 2020.