ENERGY INNOVATION PARK

Alkmaar - Nederland

Faciliteiten

Aansluiting op hoogwaardige energie-infrastructuur
Gekoppeld aan de gasrotonde van Noordwest-Europa

Faciliteiten

Op Energy Innovation Park is een state-of-the-art infrastructuur aangelegd direct aangesloten op de gasbehandelingsinstallatie van Gasopslag Bergermeer onderdeel van de gasrotonde in Noordwest-Europa.

Bedrijven die zich hier vestigen kunnen direct worden aangesloten op een hoogwaardige energie-infrastructuur als:

  • Warmtenet voor de levering van hoogwaardige restwarmte die direct inzetbaar is voor de warmtevraag
  • Nationale distributienetwerk van Gasunie voor zowel hoog als laagcalorisch gas
  • Hoogspanningsnetwerk van Tennet (150 kV)

De hoogwaardige energie-infrastructuur is één van de belangrijkste unique selling points van Energy Innovation Park, omdat de aanwezigheid van een dergelijk netwerk veel bedrijven een aanzienlijke besparing op de investeringskosten kan opleveren.

 

Een internationaal netwerk
Energy Innovation Park biedt kleine en middelgrote ondernemingen uit binnen- en buitenland direct toegang tot de mondiale wereldtop op het gebied van energieontwikkeling. Hiermee onderscheidt het zich ten opzichte van andere locaties in Nederland.

Inspelen op hoge vergunningseisen
Het Park is bij voorbaat ingesteld op bedrijven die worden geconfronteerd met hoge vergunningseisen in de categorie BRZO, BEVI en PGS 15. Voor deze ondernemingen biedt de aanwezige veiligheidszone vestigingsmogelijkheden en zijn er kavels beschikbaar voor milieucategorie 1 t/m 4.

x

De omgeving

Energy Innovation Park heeft in korte tijd diverse bedrijven uit de energiebranche aangetrokken. In hoog tempo worden projecten ontwikkeld die van betekenis kunnen zijn voor andere bedrijven in dit gebied.

Bedrijven

Verschillende bedrijven hebben zich inmiddels gevestigd op het Energy Innovation Park. Lees hier wat zij te vertellen hebben.

Bekijk onze locaties >

Energy innovation center

Het center is de locatie voor ondernemers en kennisontwikkelaars om in een state-of-the-art omgeving energie-innovaties te testen en te demonstreren.

Bekijk onze locaties >

Park

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn in de energiebranche de ruimte om te groeien in een hoogwaardige en innovatieve omgeving.

Bekijk onze locaties >

De aansluiting op de gasrotonde van Noord West Europa maakt Energy Innovation Park een unieke plek voor de vestiging van energie gerelateerde bedrijven.

© 2024, Energy Innovation Park   |   Partners: