ENERGY INNOVATION PARK

Alkmaar - Nederland

Park

Ruimte voor innovatie en groei
Opereren tussen mondiale spelers in de energie branche

Park

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele-, groene en andere innovatieve energievormen de ruimte om te groeien. Wie zich vestigt op dit uitstekend geoutilleerde terrein langs de A9 profiteert direct van de economische spin-off van Gasopslag Bergermeer, een miljoenenproject in de regio Alkmaar waarvan de gasbehandelingsinstallatie zich op het Park bevindt. De kruisbestuiving tussen mkb-ers en internationale spelers uit de energie branche biedt allerlei synergievoordelen en is dè plek om innovatieve ideeën om te zetten in commerciële producten.

Uitstekend voor energie business
Het Energy Innovation Park biedt één uitstekende energie-infrastructuur voor hoogwaardige warmtelevering, aansluiting op nationale gasnetwerk en hoogspanningsnet (150 kV). Daarnaast is de gunstige ligging in Noord Holland tussen de havens van Amsterdam, IJmuiden en Den Helder perfecte vestigingslocatie voor partijen actief in de energiebranche

Broedplaats voor innovatie
Het Energy Innovation Park biedt startende projecten en bedrijven de mogelijkheid haar innovaties te testen in een omgeving met partijen die openstaan voor het uitwisselen kennis.

 

De unique selling points van Energy Innovation Park op een rij:

  • Flexibel aanbod van kavels beschikbaar van 2.000 tot 27.000 m2
  • Concurrerende vestigingstarieven
  • Uitstekend geschikt voor bedrijven actief in de energiebranche
  • Snelle time-to-market
  • Infrastructuur voor hoogwaardige warmtelevering, aansluiting op nationale gasnetwerk en hoogspanningsnet (150 kV)
  • Directe aansluiting op de A9
  • Snel groeiende internationaal georiënteerde omgeving
  • Bundeling van baanbrekende technologie en topexpertise op het gebied van groene en innovatieve energievormen.

Handelingssnelheid
Uw contactpersoon bij Energy Innovation Park is een accountmanager van TAQA. Dit betekent handelingssnelheid, omdat u direct aan tafel zit met een persoon die uw branche kent en in staat is snel maatwerk te leveren.

x

De omgeving

Energy Innovation Park heeft in korte tijd diverse bedrijven uit de energiebranche aangetrokken. In hoog tempo worden projecten ontwikkeld die van betekenis kunnen zijn voor andere bedrijven in dit gebied.

Bedrijven

Verschillende bedrijven hebben zich inmiddels gevestigd op het Energy Innovation Park. Lees hier wat zij te vertellen hebben.

Bekijk onze locaties >

Energy innovation center

Het center is de locatie voor ondernemers en kennisontwikkelaars om in een state-of-the-art omgeving energie-innovaties te testen en te demonstreren.

Bekijk onze locaties >

Faciliteiten

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele, groene en nieuwe energievormen hoogwaardige faciliteiten.

Bekijk onze locaties >

Voor herhuisvesting van onze activiteiten hebben wij samen met TAQA gezocht naar mogelijkheden. Binnen 9 maanden is het ons gelukt om tot een ontwerp en bouwplan te komen, de financiering rond te krijgen, de vergunning aan te vragen en te starten met de bouwactviteiten.

Directeur P. Kat, Technobis.

© 2024, Energy Innovation Park   |   Partners: