ENERGY INNOVATION PARK

Alkmaar - Nederland

Locatie

Centraal gelegen aan de A9 nabij Alkmaar
Prettige leefomgeving op 30 minuten van Amsterdam

Locatie

De ideale ligging van Energy Innovation Park in Noord-Holland is één van de vele elementen uit het totaalaanbod van de locatie. Het gebied is optimaal gesitueerd aan de A9, slechts tien minuten verwijderd van het historische centrum van Alkmaar, dertig minuten van Amsterdam en tussen de havens van Amsterdam, IJmuiden en Den Helder.

Prettig wonen en werken
Energy Innovation Park zich met een uitstekende woon- en werkklimaat. Bedrijven die actief zijn op de bestaande energiemarkt en op het gebied van nieuwe energievormen vestigen zich hier te midden van branchegenoten in een omgeving waar alle faciliteiten voor een optimale bedrijfsvoering binnen handbereik liggen.

Innovatieve ondernemers en bedrijven bijeen brengen
Energy Innovation Park is een samenwerking van TAQA, de provincie Noord-Holland, het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en de gemeente Alkmaar. Eén van de pijlers  is het bij elkaar brengen van innovatieve ondernemers en bedrijven die zijn gelieerd aan zowel traditionele als groene en nieuwe energie- gerelateerde activiteiten. De partners in dit initiatief hebben ruime ervaring in het begeleiden van nationale en internationale bedrijven bij het vinden van de geschikte bedrijfslocatie en dat klinkt door in het relatiemanagement rond het project.

 

Uitstekend business klimaat
Uit de reacties van de bedrijven die zich hebben gevestigd in Alkmaar, blijkt de hoge waardering voor het uitstekende business klimaat in de stad. Dit komt onder meer tot uitdrukking in de efficiënte wijze waarop zaken kan worden gedaan met de gemeente en de betrokkenheid van iedereen die bij het acquisitieproces betrokken is. Korte lijnen en pragmatisch zaken doen kenmerken Energy Innovation Park en daar profiteert u van.

De belangrijkste regionale vestigingsplaatsfactoren op een rij:

  • Uitstekend en laagdrempelig business klimaat
  • Goede bereikbaarheid per openbaar vervoer, auto en via water
  • Gesitueerd tussen de havens Amsterdam, IJmuiden en Den Helder
  • Beschikbaarheid van technisch opgeleid personeel
  • Ideale ligging ten opzichte van de woonomgeving
  • Strand, natuur en stad liggen onder handbereik
  • Uitstekende onderwijsvoorzieningen
x

De omgeving

Energy Innovation Park heeft in korte tijd diverse bedrijven uit de energiebranche aangetrokken. In hoog tempo worden projecten ontwikkeld die van betekenis kunnen zijn voor andere bedrijven in dit gebied.

Park

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn in de energiebranche de ruimte om te groeien in een hoogwaardige en innovatieve omgeving.

Bekijk onze locaties >

Energy innovation center

Het center is de locatie voor ondernemers en kennisontwikkelaars om in een state-of-the-art omgeving energie-innovaties te testen en te demonstreren.

Bekijk onze locaties >

Faciliteiten

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele, groene en nieuwe energievormen hoogwaardige faciliteiten.

Bekijk onze locaties >

Met de ideale ligging van Energy Innovation Park in de nabijheid van het strand, de polder en de stad vestigt u zich in een aantrekkelijk woon- en werkklimaat.

© 2024, Energy Innovation Park   |   Partners: