ENERGY INNOVATION PARK

Alkmaar - Nederland

Bedrijven

Uniek woon- en werkklimaat met
internationale spelers uit de energiebranche

Bedrijven

Energy Innovation Park is ontwikkeld voor en door bedrijven uit de energiesector. Ondernemers die actief zijn op het gebied van traditionele groenen en nieuwe energievormen kunnen op deze locatie hun energy business accelereren. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig voor een snelle ontwikkeling en groei.

De kruisbestuiving tussen de huidige mkb’ers en internationale spelers op Energy Innovation Park biedt behalve synergievoordelen diverse mogelijkheden om innovatieve ideeën om te zetten in commerciële producten.

 

De unique selling points van Energy Innovation Park op een rij:

  • Flexibiliteit en maatwerk in kavelaanbod
  • Een snelle time-to-market
  • Concurrerende vestigingstarieven
  • Een omgeving met internationale spelers in de energie branche
  • Hoogwaardige faciliteiten
  • Uitstekend woon- en werkklimaat
  • Bundeling van baanbrekende technologie en topexpertise op het gebied van groene en innovatieve energievormen

Bedrijven

Energy Innovation Park biedt ruimte aan bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele, groene en nieuwe innovatieve energievormen. De volgende bedrijven zijn momenteel actief op het Energy Innovation Park.

Technobis

Technobis Mechatronics is de eerste vestiger op het Energy Innovation Park. Technobis Group is sterk in productontwikkeling op basis van fijnmechanica en motion control. Het bedrijf ontwikkelt technologische oplossingen voor leveranciers van eindproducten in de medische instrumentatie, life sciences en industrie.

TAQA

TAQA is een wereldwijd energiebedrijf, actief in onder meer exploratie en productie van olie en gas, waterontzilting en het opwekken van elektriciteit. In Nederland bouwt en opereert TAQA enkele gasopslag faciliteiten en exploireert olie- en gasvelden zowel offshore als onshore.

Gasopslag Bergermeer

De gasbehandelingsinstallatie van de TAQA’s Gasopslag Bergermeer ligt in het midden van het Energy Innovation Park. De ondergrondse gasopslag vormt een belangrijke schakel in het gasnetwerk van Noord West Europa om te zorgen voor een stabiele en gegarandeerde beschikbaarheid van voldoende aardgas in alle seizoenen.

Torrgas

Torrgas is gespecialiseerd in de ontwikkeling van biomassa-energieprojecten. In het expertisecentrum biomassavergassing bouwt Torrgas een pilot installatie voor het testen van zuurstofgeblazen vergassingstechnieken. Het testprogramma is een onderdeel van de ontwikkeling van de techniek naar de geplande demonstratie installatie in Delfzijl.

Bedrijvenpark Boekelermeer

Voor veel bedrijven is de Boekelermeer dé plaats om zich te vestigen. U kunt er duurzaam, innovatief en veilig ondernemen. Dankzij de vele voordelen die deze unieke locatie biedt én dankzij de kracht van samenwerking. Uitstekend bereikbaar, zowel over land als over water. Het Energy Innovation Park maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein Boekelermeer.

De omgeving

Energy Innovation Park heeft in korte tijd diverse bedrijven uit de energiebranche aangetrokken. In hoog tempo worden projecten ontwikkeld die van betekenis kunnen zijn voor andere bedrijven in dit gebied.

Park

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn in de energiebranche de ruimte om te groeien in een hoogwaardige en innovatieve omgeving.

Bekijk onze locaties >

Faciliteiten

Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele, groene en nieuwe energievormen hoogwaardige faciliteiten.

Bekijk onze locaties >

Energy innovation center

Het center is de locatie voor ondernemers en kennisontwikkelaars om in een state-of-the-art omgeving energie-innovaties te testen en te demonstreren.

Bekijk onze locaties >

Voor herhuisvesting van onze activiteiten hebben wij samen met TAQA gezocht naar mogelijkheden. Binnen 9 maanden is het ons gelukt om tot een ontwerp en bouwplan te komen, de financiering rond te krijgen, de vergunning aan te vragen en te starten met de bouwactviteiten.

© 2024, Energy Innovation Park   |   Partners: