Een goed jaar voor Energy Innovation Park

Nieuwbouw bedrijfslocatie HAIL Europe verloopt voorspoedig

 

Het gaat goed met het Energy Innovation Park op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar. De afgelopen anderhalf jaar zijn er nieuwe bedrijven gevestigd en is er veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven voor de mogelijkheden van het gebied. Dit resulteert in een stevige uitbreiding van Technobis en de komst van bedrijven zoals Hoekstra Opleidingen, het duurzame NXT tankstation van GP Groot, Dipanox en Hail Europe.

Ook op INVESTA is het eerste bedrijf geland: SCW Systems uit Wormerveer. In totaal betekent dit een groei van circa 150 arbeidsplaatsen op het Energy Innovation Park. De partners van het Energy Innovation Park, Taqa Energy, Gemeente Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord werken nauw samen in de marketing en acquisitie. Bedrijven worden daarmee snel en efficiënt begeleid in het huisvestingsproces. Ook dit jaar worden weer nieuwe bedrijven op het Energy Innovation Park in Alkmaar verwacht. Met name de bijzondere (vergunnings-) mogelijkheden om binnen de Veiligheidscontour zich te kunnen vestigen zullen verder worden ontwikkeld.

Victor Kloos, wethouder gemeente Alkmaar: “Ons Economisch actieprogramma gericht op het stimuleren en faciliteren van ondernemers werpt op het Energy Innovation Park zichtbaar zijn vruchten af. Alkmaar wordt nationaal en internationaal gezien en erkend in de energiesector. Dat zal ook in de toekomst leiden tot nieuwe bedrijvigheid, werkgelegenheid en de versterking van onze positie in Noord-Holland Noord.”

Bas Froon, TAQA Energy: “In een tijd dat veel bedrijventerreinen het nog steeds moeilijk hebben, hebben wij in 2016 alle kavels aan de Pyrietstraat kunnen verkopen. En belangrijker: de bouwwerkzaamheden voor verschillende nieuwe bedrijven zijn al begonnen. Het Energy Innovation Park bestaat inmiddels écht. En het gaat alleen maar groter worden.”

Over Energy Innovation Park
Energy Innovation Park biedt bedrijven die actief zijn op het gebied van traditionele-, groene en andere innovatieve energievormen de ruimte om te groeien. Wie zich vestigt op dit uitstekend geoutilleerde terrein langs de A9 profiteert direct van de economische spin-off van Gasopslag Bergermeer, een miljoenenproject in de regio Alkmaar waarvan de gasbehandelingsinstallatie zich op het Park bevindt. Het Enery Innovation Park is dè plek om innovatieve ideeën om te zetten in commerciële producten. www.energypark.nl.