ENERGY INNOVATION PARK

Alkmaar - Nederland

Media

Laatste nieuws

22.03.2018

Nieuwe startups in duurzame energie bij incubator IDEA in Alkmaar

“De combinatie van huisvesting en begeleiding via IDEA helpt enorm”.

Incubator IDEA is verhuisd naar Gebouw C van INHOLLAND in Alkmaar. Van de in totaal negen startups die zich bij IDEA hebben aangesloten, hebben vier zich direct met IDEA in het gebouw aan de Bergerweg gevestigd. De nieuwe kantoorfaciliteiten bieden startups in duurzame energie een ideale setting, waarin zij innovatieve ideeën en concepten uitwerken tot succesvolle producten en bedrijven.

Eén van de nieuwe startups is Sustenso Sustenso heeft als doel het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de agrarische sector. De startup heeft een proces ontwikkeld, waarbij digestaat wordt verwerkt tot volwaardige meststoffen en CO2 wordt verwijderd uit het biogas. Ondernemer Hans van der Wijde: “Zo creëren we circulaire economie; meer opbrengst en minder, of beter gezegd géén afval. Beter voor het milieu, prettig voor de boer!” Van der Wijde is blij met de ondersteuning van IDEA: “De faciliteiten van IDEA helpen ons om een vliegende start te maken. De combinatie van huisvesting en begeleiding via IDEA helpt enorm.”

Ook startup 3D-cat heeft zich gevestigd bij IDEA. 3D-cat maakt gebruik van ECN-technologie om katalysatoren voor de chemische industrie te produceren door middel van additive manufacturing. Dit is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een fysiek product. Gabriel de Scheemaker van 3D-cat: “IDEA stelt ons in staat om ons te focussen op de ontwikkeling van onze business case en de financiering ervan. De aanwezige expertise en begeleiding gericht op duurzame energietoepassingen helpt ons enorm in de startfase van ons bedrijf.”

Beide bedrijven zijn aan InVesta verbonden en spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van hernieuwbaar gas en zodoende dus ook in het living lab van Alkmaar.

 

Van idee naar groei

De incubator IDEA uit Alkmaar begeleidt startups en ondernemers om innovatieve ideeën op het gebied van duurzame energie naar de markt te brengen. In de praktijk komt dat neer op onder andere coaching, gebruiken maken van een groot netwerk (bijvoorbeeld op het gebied van financiers, leveranciers en klanten) en ondersteuning bij business development. IDEA ondersteunt ondernemers in Noord-Holland Noord met haar partners Ontwikkelingsbedrijf NHN, ENGIE, gemeente Alkmaar, ECN, New Energy Coalition, INHOLLAND en Teamwork Technology. Meer informatie: www.idea-nhn.nl.


Delen >>

Downloads

In aanvulling op de website is meer uitgebreide informatie van Energy Innovation Park opgenomen in de digitale brochure en de losse factsheets van de organisatie. Op korte termijn verschijnen in deze rubriek onder meer interessante energie gerelateerde white papers en onderzoeksrapporten.

Energiebolwerk in Alkmaar

Artikel in Bedrijventerrein 1 – 2017

INVESTA

Brochure INVESTA – Nationaal Expertisecentrum Biomassavergassing

Brochure Energy Innovation Park

De digitale brochure van Energy Innovation Park biedt uitgebreide informatie over het project, de beschikbare faciliteiten en de omgeving.

Park

De digitale factsheet Park bevat onder meer uitgebreide informatie over de op Energy Innovation Park beschikbare kavels.

Locatie

De digitale factsheet Locatie biedt uitgebreide achtergrondinformatie over het unieke woon- en werkklimaat rond Energy Innovation Park.

Faciliteiten

De factsheet Faciliteiten biedt achtergrondinformatie over de specifieke technische kwaliteiten van Energy Innovation Park.

Bedrijven

Energy Innovation Park wordt omringd door bedrijven die zijn gespecialiseerd in traditionele en nieuwe vormen van energie. De digitale factsheet biedt een overzicht.

Energie en Innovatie in de regio

Energy Innovation Park ligt in een regio waar veel gebeurt op het gebied van energie innovaties. Download de brochure voor een overzicht.

DE INTERNATIONALE AANTREKKINGSKRACHT VAN NOO…

Elke twee jaar doet de Financial Times onderzoek naar economische topregio’s in Europa. Onder de naam “European cities and regions of the future 2014-2016” zijn

In Beeld

Het beeldoverzicht van Energy Innovation Park biedt een ruime hoeveelheid informatie over de bij het project betrokken bedrijven en organisaties. De content biedt daarnaast meer inzicht in het unieke woon- en werkklimaat van Alkmaar en omgeving.

© 2024, Energy Innovation Park   |   Partners: